Mættende kanelsnegle

Vi elsker kage og søde sager herhjemme og det skal man bare nyde i fulde drag! Med det sagt, synes jeg, at det er ret sjovt, at øge sundhedsværdien. Det er selvfølgelig stadig kage og man skal fortsat spise med moderation, men i netop denne opskrift har jeg anvendt bananmel for at tilføre mere densitet i dejen, hvilket mætter rigtig godt.
Jeg har søgt inspiration hos Micadeli, som laver veganske kanelsnegle og Stinna, der har en opskrift på remonce lavet på dadler. Dertil har jeg tilført mit eget twist på opskrifterne ved at bruge bananmel fra KokosNatural (reklame)

Til dejen skal du bruge:
25 g. gær
2 dl plantedrik (jeg brugte havredrik)
315 g. hvedemel*
50 g. bananmel
100 g. plantesmør (jeg brugte Naturli’s Smørbar Blok)
4 spsk kokossukker
2 tsk kardemomme
1 tsk vaniljesukker

*Mærk dejens konsistens og vurder om den er mættet af mel eller ej.

“Remoncen”:
12 friske dadler
2 spsk agave sirup
100 g. plantesmør
2 spsk kanel

Forberedelse 10 minutter, hævetid op til 2 timer, bagetid 20 minutter.

Let’s bake!
Opløs gæren i plantedrikken, som skal være stuetemperatur eller opvarmet til lunken. Derefter tilføjes de øvrige ingredienser på nær halvdelen af hvedemelet og de 100 g. smør.
Resten af hvedemelet kommer gradvist i – ælter du manuelt er det nemt at følge med, men er du en af de heldige som har en røremaskine, anbefaler jeg, at du sætter maskinen på pause for at kunne mærke dejen, som skal ende med at være sej i det. Skær smøren ud i mindre blokke og ælt den ind i dejen (sørg for at blokken er blød og nem anvendelig). Bruger du maskine, æltes der ved lav hastighed. Dejen er blød, men grundet bananmelet også kompakt.
Dejen skal hæve med fugtigt klæde i 1 time og her imens blender du remoncen. Det hele skal bare i en foodpressor e.l.
Smag til og tjek at konsistensen er ensartet og blød.
Kom lidt mel på bordet og rul dejen ud efter 1 times hævning. Jeg gik efter 40 cm * 20 cm i en så firkantet form som mulig.
Kom remoncen på og skær dejen i lodret med ca. 5 cm imellem hvert snit. Tril dejen til en snegl, vend toppen op af og pres let ned på den. Læg sneglene i et ovnfast fad beklædt med bagepapir.

De skal lige hæve liiidt mere for at give den her luftige krumme! Kog vand og hæld i en skål/beholder, som sættes i bunden af ovnen. Kanelsneglene kommer også ind i fadet, som sættes på en rist, der er over skålen. Lad dem efterhæve i 45-60 minutter. Herefter tages alt ud af ovnen, som nu skal varme op til 180 gr. (varmluftsovn). Når ovnen er klar skal kanelsneglene tilbage ind i ovnen og bage ca. 20 minutter.

Du kan pynte med glassur og hasselnøddeflager.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *