Sund choko-spread lavet på bønner

Er du klar til en blød, cremet og choko-godkendt choko spread til at forsøde hverdagen?
Den er lavet på kidney bønner, men har man andre bønner hjemme kan de også bruges.

Det skal du bruge:
1 dåse røde kidney bønner
4 spsk kakao
6-10 friske dadler
1/2-1 dl plantedrik
1 nip salt

Toplækkert til crunchiness:
30 g. finthakket mørk chokolade
50-100 g. finthakket mandler
Det er en bulletproof og hurtig opskrift, da alle ingredienserne bare skal blendes i din foodprocessor eller hvis du har en god stavblender/blender, der kan bearbejde en sådan masse.
Start med at dræne og efterskylle bønnerne, som herefter tilføjes i foodprocessoren. Jeg begynder med 6 dadler og tilsætter løbende for at få den sødme, som jeg ønsker. Det samme med kakaoen; 2-3 spsk først, men endte med 4 i alt. Herfra blendes ingredienserne og plantedrik tilføres lidt af gangen. Jeg bruger havredrik, men man kan sagtens bruge andet eller bare vand. Man kan også gå den modsatte vej og bruge mandel eller anden “federe” plantedrik, hvilket sandsynligvis vil gøre spreaden mere cremet, men det har jeg faktisk ikke testet af, da vi nærmest aldrig har andet end havredrik herhjemme – og spreaden er cremet nok til min smag 😉
Smag til med salt (ganske lidt!)

Vil du gerne tilføre crunch, så finhak mandler, 50-100 g. efter smag og behov og tilføj til din choko-spread.

Er du chokolade freak ligesom vi er herhjemme og kan der aldrig komme nok chokolade i opskrifter, vil jeg anbefale dig at finhakke ca. 30 g. mørk chokolade og blande med. Det vil jeg også anbefale dig, hvis du ikke er en freak, men bare gerne vil gøre opskriften ekstra lækker 😉

Den er også godkendt til din snack-sult på en riskiks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *