Kalorielet chokolademousse på kikærtevand

Du skal bruge:
Vand fra 1 dåse kikærter
Ca. 1/2 tsk eddike – bare en lille sjat
4 tsk sukker
100 g. mørk chokolade

Kikærtevand er sensitiv i forhold til fedt/sæberester, som kan sidde fast i en plastskål. Derfor pisk vandet i en stål eller glasskål med en lille sjat eddike, som hjælper til i processen med at hærde vandet. Det kommer til at ligne oppisket æggehvider. Når massen ikke udvikler sig mere, tilsæt sukker lidt af gangen. Det gør massen mere stiv og sødere.
Mens massen pisker, smelter man chokoladen. Jeg gør det i et vandbad og starter egentlig den proces som det første.
Den smeltede chokolade vendes forsigtigt i massen. Overfør til glas og sæt på køl. Nydes kølig efter et par timer i køleskabet (kan også stå natten over)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *