Kød-fri-sovs

Der er en masse lækre opskrifter op kødsovs, men her kommer vi med vores bud, der er uden kød, men med masser af smag!

Du skal bruge:
Til 3-4 pers.
En sjat olie
1-2 løg, det afhænger af størrelsen
2 fed hvidløg
1 tsk karry
1 pakke Naturli’s hakket ELLER 1 dåse grønne linser
1 dåse hakket tomater
Vand
1 terning grøntsagsbouillon
500 g. champignon, fint hakket
1 rød peber
1-2 gulerødder, afhænger af størrelsen
1/2 dl ketchup (kan undlades)
Salt og peber

Sæt en gryde over med lidt olie i, mens du hakker løgene – hvidløgene hakkes finere end de almindelige. Tilsæt karry og lad løgene blive bløde og gennemsigtige.
Dernæst tilføjer du Naturli’s Hakket, som hakkes i mindre stykker så vi er klar til at tilføje de hakkede tomater. Fyld dåsen med vand og tilføj dette til gryden også. Mens vandet kommer op i temperatur, brug lidt tid på at findele Naturli Hakket i en ønsket størrelse. Jeg prøver at ramme så tæt på, som hvis det var kød.
Tilføj grøntsagsbouillon og lad retten simre mens du skære gulerødder og perberfrugt og finhakker champignon. Jeg kan godt lide at skære/hakke gulerødder og champignon i stedet for at rive, da det giver mere tekstur. Tilføj og fortsæt simringen.

Smag til med salt og peber og om du har lyst til lidt sødme fra ketchuppen.

Har man ikke lyst til at bruge Naturli’s hakket, så tilføj en dåse grønne linser, som det sidste.
Uanset hvad, lader du retten simre til sidst for at få den rette tekstur og smag.

Bonus:
Du kan altid tilføje flere grøntsager såsom squash, broccoli og bønner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *