Veganske donuts

En sand friture-klassiker kommer med ombord – dog i mere fiberig version!

Du skal bruge:
25 g. gær
2 dl plantedrik – jeg brugte havre
1/4 dl rapsolie
1 tsk kokossukker eller rørsukker
1 tsk vaniljepulver
Lidt salt
70 g. bananmel – jeg bruger fra KokosNatural (reklame)
200 g. hvedemel

Du får 8-10 skønne donuts, der grundet bananmelet er højt på fibre, hvilket er sand guf til vores tarme og skaber mæthed.

Start med at lune plantedrikken op og herefter overføres det til en skål, hvor gær og kokossukker også tilføjes og opløses. Herefter tilføres vaniljesukker, salt og olie. Dernærst skal bananmel og hvedemel i – jeg starter med bananmel og herfra tilføj hvedemel lidt af gangen for hele tiden at kunne mærke på dejen, hvornår den er mættet. Dejen skal ikke klistre sig særligt til fingrene, men være blød og fugtig.

Lad dejen hæve under fugtigt hviskestykke i 45 minutter.
Drys lidt mel ud på bordpladen og rul dejen ud til ca. 1,5 cm tykkelse. Så er vi klar til at stikke formen ud! Jeg brugte et vandglas og et lille tylhoved til den inderste cirkel.
Lad dem efterhæve under et rent klæde i 30 minutter. Jeg havde dem også på en bageplade med bagepapir for at gøre det nemmere at flytte rundt på. Tip: drys lidt mel på bagepapiret for at gøre det endnu nemmere at tage op, når tiden kommer til stege.

Varm olien op i en gryde; køb olie der er beregnet til at friturestege i!
For at se om olien er klar, kan man dyppe enden af en træske ned. Der skal gerne komme mange små bobler, der søger op til overfladen. Er boblerne lige hidsige nok, kan man røre forsigtigt i olien og skrue lidt ned og teste igen lidt efter om det er tempereret.
Alt efter din grydes størrelse, så kom 3 donuts i olien og lad dem stege i 3-4 minutter mens du vender dem regelmæssigt. På grund af bananmelets lidt mørkere farve, er det en anelse svært at vurdere, hvornår de er gyldne, men med fuld fokus, går det. Jeg startede med en tester, som jeg tog tid på og smagte, da den var klar (læs. håndterbar)
Husk at lægge på køkkenrulle, så noget af det overskydende olie fjernes.

Man kan pynte dem, som man ønsker – med glasur, glaze eller bare helt simpelt sukker. Jeg har trillet mine i almindeligt sukker og kanelsukker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *