Svampet og lækker bananbrød – vegansk og glutenfri

Kender du det, når bananerne lige er nået at blive lidt for modne? Det gør vi herhjemme og så er banankage, eller som denne opskrift, bananbrødet vores go to for at undgå madspild 😉

Du skal bruge:
4 modne bananer, moste – jeg har brugt relativt store, så har du de små hjemme, brug enten flere eller mindsk mængden af mel, smør og sukker
75 g smør
70 g kokossukker eller rørsukker
1 tsk vaniljepulver
100 g boghvedemel
35 g. bananmel – anden fuldkornsmel kan sagtens bruges. Bananmel suger meget væske, så jeg vil øge mængden af mel i så fald.
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
50-70 g chokolade, finthakket

Alternativt, hvis man ikke vil have chokolade i sit brød, kan man smage brødet til med kanel og evt. stødt ingefær og kardemomme.

Det tager omtrent 1 time at bage brødet (arbejdstid & bagning)
Lad den hvile i mindst 15 minutter før første stykke skæres
Den er også rigtig lækker dagen efter!

Start med at piske stuetempereret smør sammen med kokossukker og vanilje. Når sukkeret er godt opløst i smøren, skal de moste bananer i.

Tænd ovnen til 180 grader varmluft.

Bland bananmel, boghvedemel, natron og bagepulver og vend det herefter i den våde masse.
Hak chokoladen fint og tilføj ned i dejen.

Hæld dejen i en rugbrødsform, som enten er beklædt med bagepapir eller smurt med smør.
Bag i 30-40 minutter. Omkring de 25 minutter ser jeg til brødet og evt. her stikker med grillspyd eller en strikkepind for at vurdere bagningen. Den er klar til at blive taget ud, når der ikke sidder dej på pinden.

Jeg fik 12 stk., men det afhænger selvfølgelig også af længden på rugbrødsformen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *