Sommerlige Snurrer

Kanelsnurrer er lækre, men hvad med nogle friske og sommerlige snurrer med hindbær og appelsin smag?

Du skal bruge:
2 dl havredrik (eller anden plantedrik)
25 g. gær
4 spsk kokossukker eller rørsukker
2 tsk kardemomme
1 tsk vaniljesukker
80 g. grahamsmel
315 g. hvedemel
100 g. blødt smør

Til “remoncen”
100 g. marmelade
100 g. blødt smør
2 tsk majsmel

Lun havredrikken og opløs gær og sukker heri. Tilsæt kardemomme, vaniljesukker, grahamsmel og 250 g. af hvedemelet. Rør massen sammen og ælt smøren godt ind i dejen. Herefter tilføjes det restende mel i lidt af gangen indtil den ønskede konsistens er opnået – blød og sammenhængende ‘bolledej’.
Lad dejen hæve 1 time under et fugtigt viskestykke.

Remoncen:
Sørg for at smørret er blødt, så er de 3 ingredienser klar med det samme til at blive rørt sammen. That’s it!
Nu har jeg lavet 2 smage og har derfor delt portionen 50/50. Den ene smag er hindbær og den anden er appelsin.

Drys lidt mel på bordet og rul dejen ud i en rektangel, hvor tykkelsen er ca. 1 cm.
Fordel remoncen på hele fladen og fold derefter dejen, så den får 3 lag. Det vil sige, at du lægger den ene ende halvvejs ind, så kanten er på midten og derefter lægger den anden ende henover. Rul ud til ca. 30*30 og skær dejen i strimler på 2-3 cm.
Strimlerne snor du og derefter ruller om pegefingeren. Jeg plejer at “hæfte” enden under snurren.

Bag i en forvarmet ovn på 200 grader i 10-15 minutter.

Når de er kølet ned, kan du pynte med glasur.
På snurren med appelsinsmag har jeg rørt en glasur sammen med citron skal og lidt saft. Og på hindbærsnurren er der lidt rød farve i og toppet med tørret hindbær.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *