Squash muffins

Lækre, luftige plantebaserede muffins – gode til den søde tand eller som snack på farten!

Squahs muffins med blåbær

Til 12 stk. skal du bruge:
150 g. squash
130 g. rørsukker (alm. sukker, kokossukker kan også bruges)
2 chia-æg; 2 spsk chiafrø til 4 spsk vand
1,5 tsk vaniljesukker
1 tsk kanel
1/2 tsk kardemomme
1 knivspids salt
1/2 tsk natron
1 tsk bagepulver
3 spsk rapsolie
120 g. hvedemel
1 dl. yoghurt (jeg bruger den usødet neutrale fra Alpro)

Det er til selve grundopskriften, men du kan vælge at tilføje chokolade, blåbær eller noget helt tredje.

Start med at blande dit chia-æg; rør rundt indtil frøene har suget det meste væske til sig. Herefter riv squashen og sæt til siden på viskestykke.
Vend tilbage til dit chia-æg og lad massen komme over i en større skål og bland med sukker. Rør med en ske og massér sukkeret ind i chia-ægget.
Herefter tilføres de øvrige ingredienser med undtagelse af mel og yoghurt. Når massen er ensartet igen tilføres mel – rør så godt ind i dejen som mulig. Dejen bør blive tør og derfra tilføjes yoghurt lidt af gangen. Rør dejen løbende og tilføj passende mængde yoghurt, så dejen er tyk og ensartet.
Squashen kan nu få klemt væske ud af sig; brug viskestykket – twist og klem!

Ønsker du at give dine muffins smag, så tilføre du nu chokolade, blåbær eller hvad dit hjerte begærer.

Tænd ovnen og sæt den på 180 gr. varmluft.

Overfør dejen til forme og herefter bages de i 15-20 minutter. Jeg tjekker farven efter 10 minutter og herefter løbende med en strikkepind for at fornemme, hvor meget de mangler. Strikkepinden stikkes i og når der ikke er dej på pinden, er de færdigbagt.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *